lunes, 8 de noviembre de 2010

CAUSES QUE PRODUEIXEN LA DROGOADDICCIÓ

·        Per a superar els problemes personals: moltes  persones si recauen en el món de les drogues és per superar la tristesa, la depressió o la manca de felicitat a nivell personal. És quasi una costum de la societat que te un status més elevat qui recorre a les pastilles quan es troba nerviós. L’ús descontrolat d’ansiolítics comporta a una forma de drogoaddicció que afecta a la majoria de les classes socials de la societat occidental. D’altres vegades l’alcohol o els narcòtics poden constituir una porta d’escapament a la infelicitat.

·        La recerca del plaer: la necessitat de sentir sensacions diferents és un dels factors que impulsa a les persones a consumir drogues. El vi s’ha consumit des de temps remots en els diferents àpats o reunions. Els fumadors descriuen el plaer de fumar en una bona cigarreta després de les menjades o veure un bon conyac. Moltes drogues es consumeixen per augmentar el plaer en les relacions sexuals. Els al·lucinògens són les que més s’acostumen a prendre en aquest sentit.

·        En les cerimònies religioses: algunes drogues han estat utilitzades con nexe amb la divinitat en moltes religions. La mateixa religió catòlica utilitza el vi en les seves cerimònies. El peyote constitueix la base de la religió en moltes tribus americanes.

·        Per curar el dolor de la malaltia: les drogues poden prendre’s per superar o pal·liar el dolor davant la malaltia. En un principi el millor anestèsic era l’alcohol el qual va ser substituït amb el descobriment del opi i els seus derivats, la morfina. Encara que les drogues consumides en aquest sentit no curin la malaltia, fan que la vida del malalt sigui més portadora pel dia a dia. Per exemple, l’ús terapèutic de la marihuana per eliminar els vòmits dels malalts de càncer tractats amb quimioteràpia està sent estudiat com una possibilitat mèdica acceptable.

·        Com una manera de connectar amb la resta: moltes drogues afavoreixen la relació social. Les drogues compleixen una funció social al aconseguir que les persones perdin la inseguretat personal i puguin estar més a gust i confiats en l’’interlocutor. Tanmateix hem de fer encís que molts joves al entrar en aquest món ho fa precisament per no sentir-se diferent a la resta dels seu grup d’iguals.

·        Com una actitud de rebel·lió:  la prohibició constant a la que s’han sotmès les drogues les ha convertit precisament en alguna cosa molt atractiva per a la joventut que te com a objectiu reafirmar el seu “jo” oposant-se als principis dels més grans.

·        Com una actitud d’experimentació personal: d’altres vegades existeix una intenció individual de provar els efectes que determinades substàncies exerceixen en la ment o en el cos.

2 comentarios:

  1. yo tomo drogas :troll:

    ResponderEliminar
  2. La drogas son malas me lo dijo oscaaaaaaar! xDDD

    Y tambien me lo dijo un elefante rosa. -.-

    ResponderEliminar