lunes, 8 de noviembre de 2010

CONSEQÜÈNCIES DE L'ÚS DE LES DROGUES

El consum de drogues legals i il·legals, constitueix un problema de salut pública molt important. Els riscs i ferides relacionats al consum varien en cada substància. A més a més, és necessari tenir present les variables personals, així com el grau de coneixement o experiència de l’usuari, la seva motivació,etc. I les propietats específiques de cada substància química com potser la influència dels elements adulterants.
Aquestes conseqüències són molt diverses i poden agrupar-se en dos grans grups:
Segons el tipus
·        Salut: el consum de drogues origina o intervé en l’aparició de diferents malalties, problemes orgànics i psicològics. Exemples: hepatitis, cirrosis, trastorns cardiovasculars, depressió, paranoia, psicosis,etc.
·        Social: els individus addictes a les drogues sovint es veuen rodejats d’agressions, conflictes, desordre públic, marginació,etc.
·        Economia: donat que hi ha un nombre elevadíssim de diners que mouen el mercat de les drogues i el narcotràfic; tant els consumidors com els països que tenen importants deutes, fa que es creïn bandes organitzades i es produeixi una desestabilització econòmica nacional, etc.

Segons el nivell
·        Individual: són els danys experimentats pel propi consumidor de drogues.
·        Comunitat: el consum de drogues genera múltiples conseqüències negatives per la família del drogodependent; sobre els amics, els veïns....
·        Societat: a la societat es produeix efectes sobre la estructura i l’organització d’aquesta (increment en els serveis de salut, increment de la inseguretat ciutadana per delictes contra la propietat, presència del crim organitzat a través de les xarxes de narcotraficants).

No hay comentarios:

Publicar un comentario