lunes, 8 de noviembre de 2010

TIPUS DE DROGUES

·        Narcòtics: són drogues que produeixen dependència física i psicològica. Un dels molts efectes que provoca són: eufòria, reducció de la tensió, de la por, de l’activitat física, produint així l’insomni, vòmits, etc. Les persones drogodependents cada cop necessiten l’administració de dosis més altes per aconseguir els seus efectes, però és costós. Llavors per treure la seva ira sovint recorren al crim per satisfer el seu vici.

·        Estimulants: aquest terme s’aplica a diferents grups de drogues que tendeixen a augmentar l’agudesa mental i l’activitat física. Algunes persones utilitzen els estimulants per contrarestar la somnolència i la sensació de cansament produït per les píldores per poder dormir. Aquest cercle d’estímul-depressió és bastant perjudicial pel nostre metabolisme i molt perillós.


·        Sedants: són drogues que acostumen a deprimir a l’individu i provoquen un retard en les funcions del cos. Sovint aquestes drogues s’anomenen tranquil·litzants o píldores per a dormir o simplement sedants. Els efectes que poden donar es calma en persones que pateixen ansietat i promouen la son. Tant els tranquil·litzants com les píldores per a dormir poden tenir tots dos efectes, depenen de la quantitat ingerida.

·        Al·lucinògens: són drogues que afecten les percepcions, sensacions, capacitat mental, consciencia i emocions de les persones.


·        Amfetamines: Aquestes pertanyen al grup de les amines simpaticomimètiques d’acció indirecta que alliberen els neurotransmitors adrenalina i dopamina dels seus dipòsits.
Algun dels efectes són la sensació d’eufòria, disminució del son i de la gana, més contacte social, etc.

·        Cafeïna: és el principal representant del grup de les xantines, junt amb la teofil·lina, on apareix en les fulles de té, i la teobromina, present al cacau. Totes elles es comporten com a estimulants del sistema nerviós central.
Algun efecte seria la sensació de ben estar, millora del rendiment intel·lectual...

·        Inhalants: la majoria dels components que s’inhalen són una barreja de gran quantitat de substàncies volàtils, les quals es troben en una àmplia gama de productes comercials. S’utilitza una gran varietat  de mètodes per inhalar els vapors: habitualment s’aplica un drap mullat amb la substància a la boca i al nas i s’inspiren els vapors, també es pot dipositar la substància a una bossa de paper o plàstic i inhalar el gas de la bossa. El seu consum es pot iniciar molt prompte, entre els nou i dotze anys, i arriba al seu punt màxim durant l’adolescència.
Algun dels efectes són l’aparició d’eufòria, visió borrosa, etc.                      

No hay comentarios:

Publicar un comentario